De aandelenmarkt levert doorgaans betere rendementen op, maar toch verliezen veel mensen in aandelen. Het is vanwege de verleiding om geld te verdienen. In zijn investeerdersbrief voor 2020 schreef Warren Buffett: “Inderdaad, een geduldige en nuchter aap die een portefeuille opbouwt door 50 darts te gooien naar een bord met alle S&P 500, zal – na verloop van tijd – dividenden en vermogenswinsten genieten. zolang het nooit in de verleiding komt om wijzigingen aan te brengen in de oorspronkelijke ‘selecties’.

Een marktportfolio opbouwen die het beter doet
Buffett heeft veel humor, maar hij zegt ook te investeren in een aandeel waarin je 10 jaar zou willen blijven beleggen. Dit betekent dat u een aandeel kiest op basis van een bedrijf waarvan u denkt dat het er nog steeds zal zijn en zelfs over 10 jaar zal groeien. Om een ​​goed presterende portefeuille op te bouwen, hebt u een flinke portie (20-40%) groeiaandelen (met meer dan 20% opwaarts potentieel) en dividendaandelen (met meer dan 4% dividendrendement) nodig. Je kunt ook een kleine hoeveelheid (2-4%) speculatieve aandelen als booster aan de mix toevoegen.Hier breng ik vijf aandelen die u kunnen helpen beter te presteren dan de markt.

Magna Aandeel


Magna International (TSX: MG) (NYSE: MGA) bevindt zich in een opwaartse trend op de lange termijn omdat het zich richt op elektrische en autonome voertuigen (EV / AV). Het bestand heeft het afgelopen jaar zijn 10-jarige groei (2010-2020) bereikt en groeit nog steeds. De pandemie vertraagde de verkoop van elektrische auto’s, maar naarmate de economieën heropenen, stijgt de vraag.

Magna voegt voortdurend meer partners toe voor wie het EV’s kan produceren en componenten kan leveren. Het heeft ook oog voor een productiecontract voor de toekomstige auto van Apple. En wanneer het EV-momentum vertraagt, neemt het AV-momentum toe. Magna zal een van de weinige externe fabrikanten zijn met de technische expertise om AV’s te bouwen. Het is een aandeel dat u zou willen behouden tot 2030 en daarna.

BlackBerry-aandelen


BlackBerry (TSX: BB) (NYSE: BB) is een underdog die veel beleggers alleen kopen als de aandelen stijgen. Maar weet je dat het jaar tot nu toe 22% is gestegen en 63% in 12 maanden? En deze groei is exclusief de korte squeeze-manie van januari. Prem Watsa ziet het groeipotentieel van het aandeel en heeft er daarom zijn op een na grootste belang van gemaakt.

BlackBerry zal een van de begunstigden zijn van de EV / AV-golf. De QNX- en IVY-platforms maken voertuigen slim, op dezelfde manier maakt Android uw telefoon slim. Bovendien gebruiken overheden, financiële instellingen en zorgbedrijven de eindpuntbeveiligingsoplossingen van BlackBerry. Naarmate embedded apparaten functioneler worden, zal de vraag naar BlackBerry-producten toenemen.

Lightspeed bouillon


Een ander prachtig groeiaandeel is Lightspeed POS (TSX: LSPD) (NYSE: LSPD), dat in twee jaar tijd verzesvoudigde en nu enige correctie kent. Dit omnichannel-handelsplatform voor de detailhandel en restaurants geeft een nieuwe richting aan het onderdompelen van commercie. Het point of sale (POS) -platform stelt kleine en middelgrote lokale winkels in staat om te concurreren met multinationals. Veel winkels realiseren zich het potentieel en abonneren zich op het platform. Lightspeed schaalt ook geografisch en over verschillende branches door middel van acquisities.

Kijk niet naar de huidige groeivertraging. Dit is seizoensgebonden. Naarmate het vakantieseizoen nadert, zal de Lightspeed-voorraad naar ongekende niveaus stijgen. Deze voorraad is een koop en bezit voor de lange termijn.

BCE aandeel


Terwijl groeiaandelen goederenrendement opleveren, lopen ze een hoog risico op een keerzijde. U kunt het in evenwicht brengen met een dividendaandeel zoals BCE (TSX: BCE) (NYSE: BCE). BCE heeft de grootste telecominfrastructuur van Canada. Het heeft Canadezen van breedband voorzien en het inschrijvingsgeld gebruikt om dividenden aan aandeelhouders uit te keren. Het heeft zijn dividend verhoogd met een gemiddeld jaarlijks percentage van 6,4% en biedt momenteel een dividendrendement van 5,9%.

BCE investeert agressief in 5G, en deze technologie zal de verspreiding van AV en embedded devices werkelijkheid maken. BCE zal de 5G-infrastructuur versterken en de weg wijzen voor BlackBerry en Magna om te groeien. Het zou ook zijn dividendgroei kunnen verhogen naarmate het 5G-winsten realiseert.

Hive


Als u op zoek bent naar avontuur, kunt u 2% van uw portefeuille investeren in Hive Blockchain Technologies (TSXV: HIVE). Het Bitcoin-mijnbedrijf is een manier om blootstelling aan cryptomanie te krijgen. Tijdens de laatste crypto-manie steeg het aandeel tussen oktober 2020 en mei 2021 met meer dan 580%. In de BTC-razernij van 2017 steeg het aandeel met 1.800%. Maar al deze winsten verdwenen toen de cryptobubbel in 2018 barstte. Met Hive investeert u alleen wat u zich kunt veroorloven te verliezen.