Ooit waren huurwoningen dé beleggingscategorie voor mensen die een betrouwbaar passief inkomen wilden opbouwen dat een leven lang meegaat. Maar ook al is onroerend goed een zeer betrouwbare beleggingscategorie, het heeft bepaalde zwakke punten. Een hoge toetredingsdrempel en het actieve karakter van de passieve beleggingen zijn twee redenen waarom u een andere activa klasse zou kunnen overwegen.

Aandelen, met name dividendaandelen, bieden een veel levensvatbaarder alternatief. Ze hebben geen actief beheer nodig, en als u de juiste bedrijven kiest, dat wil zeggen financieel stabiel en verwacht dat dat zo blijft, kunt u een passief inkomen beginnen dat u een leven lang meegaat.

Een telecombedrijf BCE (TSX: BCE) (NYSE: BCE) heeft het moeilijk om te herstellen naar zijn pre-pandemische waardering, maar wat een vloek is voor beleggers die op zoek zijn naar kapitaalgroei, kan een zegen zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een genereus rendement. BCE biedt momenteel een sappige opbrengst van 5,87%.

De uitbetalingsratio is vrij hoog, maar de financiële situatie van het bedrijf begint zich te herstellen en er is voldoende vrije kasstroom om de dividenden te dekken. Het bedrijf heeft zijn dividenden de afgelopen 12 jaar laten groeien en de groei is meer dan alleen symbolisch geweest. Tussen 2017 en 2021 heeft de telecomgigant van Canada zijn uitbetalingen met ongeveer 22% gestegen. Als u dit rendement kunt vastleggen en een behoorlijk bedrag kunt investeren, bijvoorbeeld $ 50.000 in deze Dividend Aristocraat, kunt u een passief inkomen beginnen van meer dan $ 2.935 per jaar.

Voor veel huishoudens zou het een maandelijks extra salaris willen. Als u deze investering op uw belastingvrije spaarrekening (TFSA) houdt, kunt u de dividenden innen. In een RRSP kunt u het geld gebruiken om te investeren in andere bedrijven / activa. ZIJN HET In weinig sectoren werd vorig jaar zo veel dividend verlaagd als in de vastgoedsector.

Veel REIT’s verlaagden hun uitbetalingen, maar SmartCentres (TSX: SRU.UN), een van de Dividend Aristocrats in de sector, was daar niet een van. De REIT biedt momenteel maandelijkse uitbetalingen van ongeveer $ 0,1542 per aandeel, wat zich vertaalt naar een overheerlijk rendement van 6,3%. Met $ 50.000 geïnvesteerd in het bedrijf, kunt u een passief inkomen van $ 3.150 per jaar beginnen.

Het is belangrijk op te merken dat SmartCentres zijn dividenden in 2020 en in 2021 tot dusver niet heeft verhoogd, maar als het zijn dividendgroei wil voortzetten, zal de REIT zijn uitbetalingen binnen het jaar moeten verhogen. Het is misschien moeilijk als je bedenkt dat de REIT momenteel lijdt aan een van de slechtste uitbetalingsratio’s van de afgelopen vijf jaar, maar de REIT is sterk genoeg aanwezig om dingen te veranderen.

Het creëren van een passief inkomen voor het leven door middel van een Dividend Aristocraat is om een ​​andere reden gunstig. Zelfs als de uitbetalingen langzaam groeien, als er groei is, is de kans dat dit passieve inkomen de inflatie voor kan blijven relatief groot. Beide bovengenoemde Dividend Aristocraten zijn goed gepositioneerd in hun respectievelijke industrieën, en geen van beiden dreigt in de nabije toekomst te lijden onder een groot financieel tekort.