Eind februari trok de volatiliteit op de Noord-Amerikaanse markten aan. Dit was grotendeels te wijten aan stijgende obligatierentes die aandelen in beroering brachten. Gelukkig zijn de obligatierendementen gecorrigeerd om de maand maart van start te laten gaan. Obligaties zijn het afgelopen decennium uit de gratie geraakt. Historisch lage rentetarieven hebben de rendementen voor traditionele vastrentende instrumenten gesmoord. Beleggers die op jacht zijn naar passief inkomen, moeten in plaats daarvan kijken naar aandelen die sterke dividenden bieden. Vandaag wil ik kijken naar drie vastgoedbeleggingsfondsen (REIT’s) die uw passieve inkomensdromen kunnen vervullen.

Deze zeer gediversifieerde REIT heeft grote inkomsten

SmartCentres REIT (TSX: SRU.UN) genereert voornamelijk inkomsten uit het leasen van onroerend goed. Het bestaat uit twee groepen panden: winkelpanden en gemengd gebruik. De aandelen van deze REIT zijn in 2021 met 3,6% gestegen vanaf de vroege middaghandel op 3 maart.

Het bedrijf publiceerde op 10 februari de resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige jaar 2020. SmartCentres zette een sterk kwartaal neer in het licht van zeer uitdagende omstandigheden voor zijn sector. Gelukkig lijkt het einde van de pandemie in zicht naarmate de productie van vaccins toeneemt. Hoe dan ook, in het vierde kwartaal van 2020 bleef de toegewijde bezettingsgraad van SmartCentres op een toonaangevend niveau van 97,3%.

Deze REIT biedt een maandelijks dividend van $ 0,154 per aandeel. Dat vertegenwoordigt een monsterlijke opbrengst van 7%. Beleggers die op jacht zijn naar passief inkomen, zouden vandaag goed naar SmartCentres moeten kijken.

Geniet van passief inkomen via de robuuste winkelruimte voor levensmiddelen

Slate Grocery REIT (TSX: SGR.UN) is een open-end beleggingsfonds zonder rechtspersoonlijkheid dat zich richt op het verwerven, bezitten en leasen van een portefeuille van gediversifieerd commercieel onroerend goed dat inkomsten genereert in de Verenigde Staten. Het legt de nadruk op investeringen in winkelvastgoed dat verankerd is in supermarkten. De aandelen van deze REIT zijn tot nu toe met 16% gestegen in 2021.

Deze REIT publiceerde op 24 februari zijn laatste reeks resultaten over 2020. De bezettingsgraad steeg met 0,4% kwartaal-op-kwartaal tot 92,9%. Dit illustreerde de veerkracht van de essentiële huurcontracten van Slate Grocery in 2020. Het nettoresultaat steeg met 51,7% ten opzichte van het voorgaande jaar tot $ 21,2 miljoen. In het vierde kwartaal van 2020 verklaarde de REIT dat het vanuit liquiditeitsperspectief goed gepositioneerd was om eventuele verdere tegenwind van de COVID-19-pandemie het hoofd te bieden.

Slate Grocery had voor het laatst een aantrekkelijke koers-winstverhouding van 9,6. Beter nog, deze REIT biedt een maandelijks dividend van $ 0,072. Dat vertegenwoordigt een enorme opbrengst van 9,2%. Beleggers met passieve inkomens zouden vandaag op deze top-REIT moeten jagen.

Begin maart nog een REIT

Ben je klaar met het opbouwen van je passieve inkomensimperium? Als dit niet het geval is, moet u zich richten op de True North Commercial REIT (TSX: TNT.UN). True North zal zijn laatste batch van 2020-resultaten vrijgeven wanneer de markt op 3 maart sluit. Zijn aandelen zijn op het moment van schrijven met 4,8% gestegen in 2021.

True North bezit en verwerft Canadees commercieel onroerend goed. In Q3 2020 kondigde de REIT een contractuele huurincasso van 99% aan. Dit was een veelbelovende ontwikkeling, aangezien investeerders bang waren dat de pandemie entiteiten als True North enorm zou destabiliseren. Gelukkig zijn overheidssteun en een aantrekkende economie te hulp gekomen.

Deze REIT heeft een gunstige P / E-ratio van 17. True North betaalde als laatste een maandelijkse uitkering van $ 0,05 per aandeel, wat een beestachtig rendement van 9,1% vertegenwoordigt. Dit is nog een eigen vermogen dat uw passief-inkomensimperium in de toekomst kan versterken.