Ondanks de stijgende obligatierendementen zijn de rente-inkomsten die ze genereren nog steeds erg laag. De Bank of Canada geeft aan dat de recente rendementen op staatsobligaties op vijf en tien jaar respectievelijk ongeveer 0,88% en 1,35% bedragen. Een volledige portefeuille van dergelijke obligaties zal niet genoeg inkomsten genereren om het langetermijninflatiepercentage van 2% bij te houden.

Als u van plan bent om (in ieder geval gedeeltelijk) van uw beleggingsinkomsten te leven, moet u uw portefeuille vullen met hogere opbrengsten.

Hier zijn twee dividendaandelen die momenteel een veilig rendement van ongeveer 5% bieden. Hieronder beschrijf ik enkele van de risico’s die beleggers nemen door een hoger inkomen te krijgen.

Ontvang mooie dividendinkomsten uit Emera-aandelen

De activiteiten van Emera (TSX: EMA) bestaan ​​voornamelijk uit gereguleerde elektriciteits- en aardgasbedrijven, aardgaspijpleidingen en energiemarketing en -handel. In 2020 genereerde het ongeveer $ 1,5 miljard aan inkomsten en $ 284 miljoen aan netto-inkomsten. Het sloot het jaar ook af met $ 31 miljard aan activa.

Emera heeft een tariefbasis van ongeveer $ 19 miljard. Met een kapitaalprogramma van $ 7,5 miljard om de groei te stimuleren, verwacht het nutsbedrijf dat de rentebasisgroei tussen 2020 en 2022 ongeveer 4% per jaar zal bedragen. Dit zal het op zijn beurt in staat stellen om de dividendgroei van 4-5% te stimuleren gedurende de periode.

Het nutsbedrijf verhoogde voor het laatst zijn driemaandelijkse dividend met 3,9% in Q4 2020 en ligt op schema om in oktober opnieuw een dividendverhoging bekend te maken. De huidige uitbetaling op jaarbasis is $ 2,548 per aandeel, wat neerkomt op een rendement van 5% tegen ongeveer $ 51 per aandeel op het moment van schrijven.

Met name de uitbetalingsratio zal dit jaar ongeveer 90% bedragen. Dat is een beetje hoog, zelfs voor een veilige voorziening die de afgelopen 14 jaar zijn dividend heeft verhoogd. (In het afgelopen decennium varieerde de uitbetalingsratio van Emera van 66% tot 92%.)

Dus zelfs als Emera in staat zou zijn om zijn inkomsten in een hoger tempo te verhogen, zou het een goed idee zijn om zijn dividend aan de onderkant van zijn dividendgroeirichtlijn op korte termijn met 4% te verhogen om zijn uitbetaling te verbeteren. verhouding.

Krijg maandelijks inkomen van H&R REIT

Beleggers hoeven de uitbetalingsratio van H&R REIT (TSX: HR.UN) niet zo goed in de gaten te houden als die van Emera. De gediversifieerde vastgoedbeleggingstrust (REIT) heeft zijn cashdistributie in mei 2020 verlaagd, waardoor zijn uitbetalingsratio dit jaar op een zeer duurzaam niveau van ongeveer 50% komt.

Eind 2020 had H&R REIT een balanstotaal van ongeveer $ 13,4 miljard. Vooral als gevolg van de pandemie waren er grote dalingen in de schattingen van de reële waarde van haar kantoor- en winkelpanden (gedeeltelijk gecompenseerd door stijgingen in de reële waarde van haar industriële en residentiële vastgoedportefeuilles).

Tot dusver heeft de pandemie echter weinig invloed gehad op de onderliggende kracht van H&R REIT bij het genereren van sterke kasstromen uit haar gediversifieerde vastgoedportefeuille. In 2020 daalden de bedrijfsmiddelen (FFO) van H&R REIT met slechts 5% op jaarbasis. De FFO is de belangrijkste maatstaf waar het management naar kijkt om de maandelijkse contante uitkeringen uit te betalen.

Ongeveer 85,5% van de inkomsten van de REIT is afkomstig van huurders van beleggingskwaliteit. 85,5% van de inkomsten van de REIT is afkomstig van huurders van beleggingskwaliteit. In januari 2021 bedroeg de totale huurincasso van H&R REIT 94%. Dit toont veerkracht aan. De huurincasso van de winkelportefeuille van 86% was wat de resultaten negatief beïnvloedde.

Een lage FFO-uitbetalingsratio en een gediversifieerde en veerkrachtige portefeuille moeten de maandelijkse contante distributie van H&R REIT veilig houden. Op dit moment kunnen beleggers een rendement van bijna 5% behalen tegen iets minder dan $ 14 per eenheid.