Maart is een grote maand. We naderen het RRSP- en TFSA-seizoen en de druk is groot om op dit moment de beste kansen te vinden. Beleggers verschillen echter in wat ze zoeken.

Groei: Constellation Software


Constellation Software (TSX: CSU), een keuze die het best wordt geserveerd in een TFSA, is de groeiaandelen waarvan de meeste beleggers alleen maar kunnen dromen.

Constellation Software is een van de beste kopers op de TSX geworden. Dankzij het groei-door-acquisitie-bedrijfsmodel van Constellation konden investeerders profiteren van de indrukwekkende samenstelling die het managementteam van het bedrijf door de jaren heen heeft geleverd. Inderdaad, een gefragmenteerde software-industrie in Noord-Amerika betekent vele lange banen voor groei.

Ik denk dat Constellation goed gepositioneerd is om zijn historische outperformance voort te zetten bij het verwerven van geweldige bedrijven tegen goede prijzen. Daarom denk ik dat groei-investeerders dit bedrijf zeker moeten overwegen, vooral in een TFSA-voertuig.

Defensiviteit en waarde: Kirkland Lake Gold


Waardeert u kapitaalbehoud boven al het andere? Maakt u zich zorgen over een marktcorrectie of zelfs een crash?

Kirkland Lake Gold (TSX: KL) (NYSE: KL) is op dit moment misschien wel het beste bedrijf voor dergelijke investeerders.

Kirkland Lake is een middelgrote goudproducent met momenteel vestigingen in Canada en Australië. Dit zijn geografisch veilige locaties en ook mijnbouwvriendelijke rechtsgebieden.

Inderdaad, ik denk dat Kirkland Lake vandaag een van de goedkoopste goudzoekers op de TSX is. Momenteel heeft Kirkland Lake een waardering van slechts 11 keer de winst. Het bedrijf heeft in wezen geen schulden, ongeveer $ 850 miljoen in contanten, en een marktkapitalisatie van slechts $ 11 miljard. In wezen is dit een van de beste goudzoekers die er momenteel zijn.

Ik denk dat deze waarde in combinatie met de defensieve positie die goud biedt, Kirkland Lake tot een echte kanshebber maakt voor de meeste beleggers als kern portefeuille belang.

Inkomen: Enbridge


Bijna met pensioen en wil je een vast inkomen? Hoe zit het met het inkomen dat in de loop van de tijd groeit en het totale rendement op de lange termijn dat (zou moeten) liggen in het bereik van dubbele cijfers?

In dat geval heeft Enbridge (TSX: ENB) (NYSE: ENB) u gedekt.

Deze speler in de energie-infrastructuur (pijplijn) is een machine die inkomsten genereert. Het dividendrendement van het bedrijf van 7,6% is buitengewoon aantrekkelijk. Sommigen zeggen misschien dat het te aantrekkelijk is. Elk bedrijf met een dividendrendement in de hoge eencijferige cijfers zou inderdaad verder moeten worden onderzocht. Ik denk echter dat het defensieve bedrijfsmodel en de stabiele kasstromen van Enbridge de veiligheid van dit rendement op lange termijn garanderen.

Bovendien heeft Enbridge in de loop van de tijd bewezen een consistente dividendgroei te zijn. Inderdaad, het bedrijf heeft zijn dividend in de loop van de tijd behoorlijk constant verhoogd. Ja, dit tempo is de laatste tijd vertraagd. Ik denk echter dat het feit dat Enbridge meer kapitaal heeft afgeleid van dividenduitkeringen naar het aflossen van schulden en het verbeteren van de balans van het bedrijf, een goede zaak is voor investeerders.