Het kopen van dividendaandelen om een ​​passief inkomen te genereren kan een waardevolle zet zijn. Het kan een belegger in staat stellen aanzienlijk hogere opbrengsten te genereren dan die beschikbaar zijn uit andere inkomstengenererende activa.

Aandelen zijn echter veel riskanter dan activa zoals obligaties. Er is altijd ruimte om in een bepaalde periode geld op hen te verliezen. Door deze drie veelvoorkomende fouten te vermijden, kan het daarom mogelijk zijn om risico’s te verminderen, het rendement te verbeteren en op de lange termijn te genieten van een groeiende inkomstenstroom.

Toegang krijgen tot een betaalbaar passief inkomen


Een veelgemaakte fout van passieve inkomensbeleggers is het niet controleren van de betrouwbaarheid van het dividend van een bedrijf. Het is maar al te gemakkelijk om gefocust te raken op de opbrengsten en hoeveel een dividend in de toekomst mogelijk zou kunnen groeien. Als zodanig kan het analyseren van het dividend van een bedrijf in termen van betaalbaarheid gemakkelijk over het hoofd worden gezien, vooral tijdens een bullmarkt, wanneer veel beleggers optimistisch zijn over de toekomstige vooruitzichten voor de aandelenmarkt.

De betaalbaarheid van het dividend van een bedrijf kan worden beoordeeld door de uitbetalingen aan aandeelhouders te vergelijken met de cashflow of de nettowinst. Dit geeft aan hoe vaak het zijn dividend heeft kunnen betalen. Een cijfer van minder dan één is duidelijk een rode vlag, aangezien het betekent dat de winst van een bedrijf onvoldoende was om dividend uit te keren. Het kan echter zijn dat beleggers op dit moment een cijfer van meer dan één willen eisen vanwege de onzekere economische vooruitzichten.

Een geconcentreerde portefeuille opbouwen


Het verkrijgen van een passief inkomen uit aandelen is een risicovolle bezigheid. Elk bedrijf kan op elk moment te maken krijgen met zware bedrijfsomstandigheden. Dit kan zijn vermogen om dividend uit te keren in gevaar brengen.

Daarom is het belangrijk om te voorkomen dat u een geconcentreerde aandelenportefeuille opbouwt. Veel beleggers hebben te weinig bedrijven in hun portefeuille omdat ze hun totale rendement niet willen verwateren door bedrijven met een lager rendement op te kopen. Dit kan echter een gevaarlijke stap zijn, omdat het betekent dat ze afhankelijk zijn van een relatief klein aantal bedrijven om op de lange termijn een inkomen te genereren.

Al het andere vergeten


Het is gemakkelijk om een ​​tunnelvisie te hebben wanneer u een passief inkomen wilt verdienen met dividendaandelen. Met andere woorden, investeerders vergeten soms alles behalve de inkomstenvooruitzichten van een bedrijf. Ze kunnen bijvoorbeeld de waardering, de sterkte van de balans of een aantal andere factoren die van belang zijn voor haar toekomstige prestaties, niet controleren.

Uiteraard zijn dividenden waarschijnlijk het belangrijkst voor een inkomenszoekende belegger bij het kopen van dividendaandelen. Het is echter absoluut noodzakelijk om alle aspecten van een bedrijf te controleren om een ​​nauwkeurig beeld te krijgen van zijn sterke en zwakke punten. Door dit proces te doorlopen, is het wellicht mogelijk om de komende jaren een hogere inkomstenstroom te verkrijgen die veerkrachtiger is.