Canada Goose Holdings (TSX: GOOS) (NYSE: GOOS) en HEXO (TSX: HEXO) (NYSE: HEXO) zijn twee topaandelen om in maart te kopen. Dit is waarom.

Canada Goose Holdings

Canada Goose is een van mijn beste aandelen om in maart te kopen, omdat het ondanks de wereldwijde pandemie een indrukwekkende veerkracht heeft getoond.

Het bedrijf heeft de verwachtingen overtroffen in het laatste kwartaal, wat een terugkeer naar groei voor het bedrijf betekende. De omzet werd gedreven door de groei van e-commerce en de aanhoudende vraag in China.

De verkoop van Canada Goose voor het derde kwartaal dat eindigde op 27 december bedroeg in totaal $ 474 miljoen, een stijging van 5% ten opzichte van $ 452,1 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf rapporteerde een gecorrigeerde winst van $ 1,01 per verwaterd aandeel. Gemiddeld verwachtten analisten een gecorrigeerde winst van $ 0,86 per aandeel en een omzet van $ 415,3 miljoen.

Terwijl 21% van zijn winkels wereldwijd in het derde kwartaal gedwongen werd te sluiten als gevolg van COVID-19 lockdowns, zag Canada Goose zijn online verkoop met 39% stijgen. De e-commerce-omzet groeide met dubbele cijfers in de belangrijkste markten van Canada Goose, waaronder sterke resultaten in Duitsland, Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Tegelijkertijd bleef het bedrijf zijn aanwezigheid in China uitbreiden, wat een belangrijk onderdeel was van zijn internationale groeistrategie. De directe verkoop aan consumenten steeg in China in het derde kwartaal met 41,7%, waarmee de zwakte in Canada en de Verenigde Staten, veroorzaakt door lockdowns en beperkingen van COVID-19, werd gecompenseerd.

De Chinese consument is ook belangrijk geweest voor Canada Goose, gezien de impact die kopers hebben op de verkoop van luxegoederen over de hele wereld. Het winkelverkeer van Canada Goose op een bepaalde markt is over het algemeen gelijkmatig verdeeld tussen lokale en internationale consumenten. Nu het toerisme wereldwijd afneemt, concentreert het bedrijf zich op het bedienen van consumenten thuis en op de vraag op lokale markten.

De meest recente resultaten van het bedrijf staan ​​in schril contrast met dezelfde periode vorig jaar, toen de COVID-19-pandemie zijn activiteiten in China verlamde en het bedrijf dwong zijn vooruitzichten voor het jaar te verlagen.

E-commerce en vraag in China zouden de komende kwartalen moeten blijven groeien. Voor 2021 wordt een omzetgroei van 30% en een winstgroei van 150% verwacht.

HEXO

HEXO-aandelen zijn waarschijnlijk een van de beste cannabisvoorraden die nu te koop zijn.

Met een grote adresseerbare markt en grote uitbreidingsplannen in het verschiet, is HEXO een van de belangrijkste spelers in de branche geworden.

Het optimisme over de voorraad is momenteel groot, vooral in afwachting van de federale legalisatie van cannabis in de Verenigde Staten. Het Canadese bedrijf is van plan om zeer binnenkort de Amerikaanse markt te betreden, wat de komende jaren een belangrijke groeimotor zal zijn voor HEXO-aandelen.

Onlangs is Hexo een partnerschap aangegaan met Molson Coors via een joint venture – Truss Beverages – om THC-geïnfuseerde dranken te creëren. Het partnerschap met Molson Coors geeft HEXO toegang tot internationale markten en verhoogt de brutomarges. De deal zal naar verwachting de netto-inkomsten in het volgende kwartaal verhogen.

HEXO wil ook uitbreiden in Europa. Inderdaad, het bedrijf kreeg onlangs de goedkeuring van de Europese autoriteiten voor zijn merk “Powered By Hexo”.

Ten slotte kondigde het bedrijf onlangs de overname aan van het cannabisbedrijf Zenabis in een “all-stock deal” ter waarde van $ 235 miljoen. Deze deal zal HEXO helpen zijn positie op de lokale markt te versterken.

Deze recente overnames en partnerschappen suggereren een aanzienlijk voordeel voor HEXO in de nabije toekomst. Naast de uitbreidingsplannen maakt ook de financiële situatie van het potbedrijf het veelbelovend.

In het eerste kwartaal van 2021 boekte HEXO zijn zesde opeenvolgende verbetering van de EBITDA. De bruto-inkomsten bedragen ook $ 41,3 miljoen, de hoogste in de geschiedenis van het bedrijf. Bovendien is de netto-omzet met 103% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Vooruitblikkend is HEXO goed gepositioneerd om de komende maanden organisch te groeien. Voor 2021 wordt een omzetgroei van 73% en een winstgroei van 98% verwacht.