In de huidige economie met lage rentetarieven en technologie die op verstoring is gebaseerd, waren groeiaandelen de smaak van het decennium. Sterker nog, groeiaandelen presteren momenteel beter dan waardeaandelen met een aantal van de breedste marges sinds de dot-com-zeepbel, en ze presteren al een ongekende tijd.

white android tablet turned on displaying a graph
Photo by Burak K on Pexels.com

In tegenstelling tot de dot-com-bubbel hebben deze nieuwe technische lieverds legitieme inkomsten- en winstgroei, wat suggereert dat ze meer de echte deal zijn dan niet. Dus wanneer u op zoek bent naar het volgende multibagger-aandeel, is het een goed idee om de bedrijven die het snelst groeien in de gaten te houden, aangezien de snelst groeiende telers de beste kans hebben om hun hoge waarderingen te rechtvaardigen.

Hier zijn drie van dergelijke torenhoge aandelen – Zoom Video Communications (NASDAQ: ZM), Lemonade (NYSE: LMND), Datadog (NASDAQ: DDOG) – die elk omzetgroei in de buurt van of in de drievoudige cijfers boeken.

Zoom Videocommunicatie: het beste kwartaal ooit?

Hoewel ik nogal sceptisch was dat Zoom Video Communications ooit de waardering zou kunnen rechtvaardigen die investeerders het tijdens het pandemie-gevoede eerste kwartaal hadden toegekend aan het krediet van het bedrijf, boekte het begin juni een aantal werkelijk oogverblindende resultaten.

Hoewel veel mensen Zoom gedurende 40 minuten gratis kunnen gebruiken, waren het gemak en de flexibiliteit van Zoom’s klantvriendelijke software en het “freemium” -bedrijfsmodel voldoende om de groei van betaalde abonnementen te stimuleren toen COVID-19 begon.

Zoom’s laatste kwartaal eindigde op 30 april, dus het legde een groot deel van de diepten van de pandemie-uitbraak vast, waarbij “Zoom” een werkwoord werd dat nauw verbonden was met videoconferenties zelf. Dat manifesteerde zich in een enorme omzetgroei van 169%.

Winsten en vrije kasstroom schoten ook omhoog door veel veelvouden – het aangepaste bedrijfsresultaat steeg van $ 8,2 miljoen naar $ 54,6 miljoen. Dankzij veel nieuwe abonnementen die vooraf zijn betaald, is de vrije cashflow gestegen van 15,3 miljoen dollar naar 251,7 miljoen dollar. Klanten die meer dan $ 100.000 aan achterblijvende inkomsten over 12 maanden betalen, stegen iets minder met 90%, maar nieuwe klanten met meer dan 10 werknemers groeiden met 354%.

Beleggers moeten zich ervan bewust zijn dat het aandeel onmiskenbaar duur is met een koers / winstverhouding van 1.452 en een prijs / verkoopverhouding van 92, zelfs inclusief de impact van het recente succesvolle kwartaal dat waarschijnlijk de beste in de geschiedenis van het bedrijf zal zijn. Dat gezegd hebbende, mocht Zoom veel van deze nieuwe gratis of laagbetaalde klanten uitvoeren en bedekken om in de loop van de tijd grotere betalende klanten te worden, dan zou het bedrijf de komende jaren kunnen blijven groeien.

Lemonade: een lepel suiker in een verder saaie industrie

Nog nooit van Lemonade gehoord (NYSE: LMND)? Dat kan zijn omdat deze potentiële verstoorder van de verzekeringssector net zijn eerste openbare aanbieding had op 2 juli – en oh, wat een IPO was het. Met een prijs van $ 29 steeg het aandeel van Lemonade op de eerste handelsdag met maar liefst 144% en bleef het stijgen. Momenteel bedraagt ​​de marktkapitalisatie van Lemonade ongeveer $ 85,86 per aandeel, $ 4,7 miljard – maar liefst 36,2 keer achterblijvende verkopen.

Het enthousiasme voor de nieuwe voorraad van Lemonade kan te wijten zijn aan hoe snel de omzet groeit. In het kwartaal dat eindigde op 31 maart, stegen de inkomsten van Lemonade jaar op jaar met maar liefst 138%, van $ 11 miljoen naar $ 26,2 miljoen.

‘Wat is er zo speciaal aan verzekeringen?’ vraagt ​​u zich misschien af, en u zou gelijk hebben. De verzekeringssector is notoir volatiel, aangezien verzekeraars premies opnemen die ze proberen af ​​te stemmen op uitkeringsverplichtingen die van jaar tot jaar kunnen fluctueren. Als gevolg van dit aanhoudende risico handelen traditionele verzekeringsmaatschappijen dus tegen lage veelvouden.

Dus hoe krijgt Lemonade een software-achtige multiple? Welnu, Lemonade probeert iets anders te doen, waarbij het bedrijfsmodel beter aansluit bij dat van een op abonnementen gebaseerd softwarebedrijf. Ten eerste, om de volatiliteit die gepaard gaat met het zijn van een verzekeraar in te dammen, legt het bedrijf een groot deel van zijn risico af aan herverzekeraars, wat het nadeel afdekt. Interessant is dat het bedrijf ook probeert zijn positieve kanten te beperken door een unieke “giveback” -functie te promoten, waarbij het “overgebleven geld” (wat dat ook is) zal doneren aan de redenen dat klanten kiezen uit een vooraf goedgekeurde lijst van goede doelen.

Het resultaat is dat Lemonade in feite probeert zijn bedrijf meer te maken als een bedrijf dat inkomsten verdient en terugkeert, met weinig verandering in de brutomarge van jaar tot jaar. Zo zal het vergaren van loyale klanten en volumegroei de pijlers van haar activiteiten zijn. Ten tijde van de IPO bood Lemonade alleen huurders en huiseigenaren verzekeringen aan, maar vorige week breidde het uit naar een ziektekostenverzekering voor katten en honden, en het bedrijf wil in de loop van de tijd meer verzekeringsproducten aanbieden.

Lemonade denkt dat het snel een grote favoriet van verzekeraars kan worden, vooral bij jongere volwassenen. Het prospectus wijst erop dat de technologie stapel van de grond af is getrokken voor de moderne tijd, terwijl gevestigde exploitanten mogelijk oudere, meer handmatige systemen hebben. Lemonade biedt een eenvoudig te gebruiken, razendsnel digitaal platform aangedreven door kunstmatige intelligentie, waarbij de aangepaste claim verwerkingsbot van het bedrijf, “AI Jim”, claims in slechts drie seconden betaalt.

De combinatie van een intuïtieve digitale ervaring om een ​​onaangename taak van het afsluiten van een verzekering te stroomlijnen, de unieke ‘teruggave’-belofte en andere op millennial gerichte functies, richt Lemonade op een jongere doelgroep die voor het eerst een verzekering zou kunnen kopen in een klein beleid bedragen. Het idee van Lemonade is om loyale klanten te kweken die bij het bedrijf zullen blijven naarmate ze ouder worden en doorgaan naar grotere appartementen, huizen en appartementen, en de komende decennia meer producten kopen.

Er zijn nog veel open vragen over Lemonade, waaronder hoe de verzekeringstechnologie in de loop van de tijd echt zal presteren, of of het bedrijfsmodel gemakkelijk kan worden gerepliceerd. Het bedrijf verliest ook veel geld, met een verlies van $ 36,5 miljoen in het eerste kwartaal – meer dan 100% van zijn omzet. Dat gezegd hebbende, terwijl de verliezen de afgelopen jaren zijn gegroeid, is de acceptatie per beleid van Lemonade zelfs verbeterd, waarbij de bruto verliesratio’s van het bedrijf (brutoverliezen gedeeld door premies) zijn verbeterd van 161% in 2017 tot 79% in 2019.

Hoewel het nog steeds erg nieuw en onbewezen is, heeft het doel van Lemonade om de wereldwijde verzekeringssector van $ 5 biljoen opnieuw vorm te geven investeerders enthousiast gemaakt, en er is weliswaar veel potentieel.

Datadog: honger naar groei?

Ten slotte is de “langzaamste” van mijn drie belangrijkste snelgroeiende aandelen de IT-bewakingssoftware-voorraad Datadog (NASDAQ: DDOG), met een omzetgroei van “slechts” 87% afgelopen kwartaal. Klanten die $ 100.000 of meer op jaarbasis besteedden, klommen het afgelopen jaar van 508 naar 960 en het totale aantal klanten klom boven de 11.500. Net als Zoom is Datadog ook de zeldzame snelgroeiende softwarevoorraad die ook winstgevend wordt. Het bedrijf verwacht voor het lopende kwartaal $ 10 miljoen aan aangepaste bedrijfswinsten.

Net als de voorgaande bedrijven is Datadog ook nieuw openbaar, heeft zijn IPO gehad in september 2019, maar het is eigenlijk een 10-jarig bedrijf dat een zeer krachtig platform heeft gebouwd, met meer dan 400 integraties van derden die infrastructuur monitoring, cloud omvatten monitoring, applicatiebewaking en logboek beheer in één enkel platform.

Door als die “lijm” tussen alle verschillende soorten IT-middelen te fungeren, is Datadog een geprefereerde keuze voor ontwikkelaars en operationeel personeel, waardoor bedrijven snel problemen in hun IT-infrastructuur kunnen identificeren en snel kunnen oplossen. In de “always on” digitale wereld van vandaag, waarin werknemers en klanten snelle en gemakkelijke gebruikerservaringen nodig hebben, besparen Datadog’s monitoring organisaties veel tijd en geld. Het is dan ook geen verrassing dat het bedrijf doorgaat met het winnen van spraakmakende klant winsten.

De voorraad van Datadog is ook hoog geprijsd met maar liefst 62,5 keer de verkoop en is een belachelijke 224% gestegen sinds zijn IPO minder dan een jaar geleden; Maar met dit soort groei, en belangrijker nog, met een groei van de brutomarge met 7 procentpunten op jaarbasis, is de astronomische stijging van Datadog wellicht gerechtvaardigd.