Het is echt een moeilijke tijd om investeerder te zijn. Paniek en onzekerheid veroorzaakt door de pandemie van coronavirus 2019 (COVID-19) duwden de brede S&P 500 in maart naar de snelste bearmarkt in de geschiedenis en zorgden er uiteindelijk voor dat de algemeen gevolgde aandelenindex in slechts 33 kalenderdagen met 34% daalde. Nooit hebben aandelen het tapijt zo snel onder zich uitgetrokken.

Maar tegelijkertijd creëert paniek vaak kansen als we het hebben over beleggen. Ondanks dat ze nooit weten wanneer beurscorrecties zich zullen voordoen, hoe lang ze zullen duren of hoe sterk de daling zal zijn, is elke correctie (en bearmarkt) in de geschiedenis een uitstekende koopmogelijkheid gebleken voor beleggers met een lange termijn manier van denken.

Bovendien hoeft u geen deeg in te rollen om uw geld op de beurs te laten werken. Als je $ 2.500 in contanten hebt die niet nodig zijn om rekeningen te betalen of voor een noodgeval, heb je meer dan genoeg om het verschil te maken. Als je geld over hebt, zijn hier enkele van de slimste aandelen die je nu kunt kopen.

Berkshire Hathaway

In het afgelopen decennium is Berkshire Hathaway (NYSE: BRK.A) (NYSE: BRK.B) CEO Warren Buffett vrijwel gelijk aan de cursus met de benchmark S&P 500. Maar Buffett dateert uit 1964 en heeft het jaarlijkse aantal meer dan verdubbeld. prestaties van de S&P 500, inclusief dividenden, en leverde een totaalrendement op voor Berkshire’s aandelen dat de S&P 500 met meer dan 2.740.000% overtreft! Met andere woorden, het kopen van Berkshire Hathaway-aandelen maakt het beleggen in een geweldige Warren Buffett uw standaard portfoliomanager.

Het kopen van een belang in Berkshire verbindt uw portefeuille ook met die van de Amerikaanse en de wereldeconomie. Hoewel recessies een onvermijdelijk onderdeel zijn van de economische cyclus, besteden de VS en de wereldeconomie veel meer tijd aan expansie dan aan krimp. Zo zette Buffett’s historisch grote weddenschappen op traditioneel cyclische sectoren, zoals financiële dienstverlening, consumentengoederen en informatietechnologie, zijn bedrijf op de lange termijn voor succes.

U kunt ook Berkshire Hathaway-aandelen kopen met een aanzienlijke korting. We hebben het over een bedrijf dat de afgelopen vijf jaar elk is geëindigd met een waardering van 31% tot 59% boven de boekwaarde. Berkshire handelt momenteel tegen 15% boven de boekwaarde en is ongeveer net zo goedkoop als we het in een decennium hebben gezien. Misschien is dit de reden waarom Buffett de laatste tijd druk bezig is geweest om zijn eigen gewone aandelen terug te kopen.

Ping-identiteit

De pandemie van het coronavirus heeft binnen bepaalde branches geen nieuwe trends gecreëerd – het lijkt meer op een versnelling van reeds bestaande trends. Neem bijvoorbeeld cyberbeveiliging, een noodzaak lang voordat COVID-19 toesloeg. Nu er echter meer medewerkers thuiswerken, is de behoefte om de cloud te beveiligen exponentieel gegroeid. Dat is wat Ping Identity (NYSE: PING) zo’n slim spel voor cyberbeveiliging / identiteitsverificatie maakt.

Waarom Ping Identity? Het meest opwindende aspect van dit bedrijf is ongetwijfeld de integratie van kunstmatige intelligentie en machine learning om enterprise clouds te beveiligen. De oplossingen van Ping kunnen evolueren om potentieel gevaarlijke situaties op te sporen waarbij een hacker of niet-mens probeert toegang te krijgen tot belangrijke gegevens. In deze situaties kan Ping meervoudige verificatie vereisen om de identiteit van een werknemer te bevestigen en degenen die ongewenst zijn uit de cloud te houden.

Een bedrijf als Ping Identity, dat in elke economische omgeving een basisbehoeftendienstverlening levert, kan redelijkerwijs jaarlijks met 15% tot 20% groeien, waardoor de omzet elke vier jaar wordt verdubbeld. Dat is fantastisch nieuws, aangezien het bedrijf al winstgevend is.

CVS Gezondheid

Een andere geniale investering om te overwegen is de apotheekketen Giant CVS Health (NYSE: CVS).

Zoals u zich kunt voorstellen, hebben thuisblijvende bestellingen in een groot deel van de Verenigde Staten de verkoop van CVS in de afgelopen twee maanden waarschijnlijk geschaad. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat CVS flinterdunne marges genereert met zijn front-endproducten. Dit is eerder een verhaal over de verkoop van apotheken en de groei van verzekeraars.

Het mooie van de verkoop van apotheken is dat ze over het algemeen consistent zijn. Hiermee bedoel ik dat als een persoon vóór COVID-19 hartmedicatie of insuline nodig had, ze deze medicijnen tijdens en na de pandemie zullen blijven gebruiken.

Bovendien heeft CVS Health in 2018 verzekeringsgigant Aetna overgenomen, waardoor haar verkoopkanalen werden verbreed en de organische groei werd versterkt. Ik vermoed dat 2020 de reële kostensynergieën van het combineren van deze twee bedrijven zal aantonen.

En vergeet CVS Health’s streven naar gepersonaliseerde diensten niet. Dit is een bedrijf dat van plan is om in 2021 1.500 HealthHUB-klinieken in het hele land te openen, wat zou moeten helpen om meer voetgangers en recepten naar zijn winkels te leiden. CVS Health wordt gewaardeerd op iets meer dan acht keer de winst van volgend jaar en smeekt om te worden gekocht door waardegerichte langetermijnbeleggers.

TJX-bedrijven

Discountwinkel TJX Companies (NYSE: TJX), die zich achter de Marshalls bevindt, T.J. Maxx en HomeGoods-merken is nog een andere slimme manier om uw $ 2.500 aan het werk te zetten.

Zoals de meeste retailers, is TJX door het coronavirus getroffen, met veel van zijn winkels wekenlang gesloten. Maar terwijl andere retailers worstelen en proberen een plan te formuleren om COVID-19 te overleven, plaatst het bedrijfsmodel van TJX het in een uitstekende positie om te slagen.

Het succes van TJX is te danken aan het vermogen om merkartikelen met korting op te scheppen. Het management heeft lang geleden geleerd dat consumenten dol zijn op merkartikelen en dat ze er veel zullen kopen met een waargenomen korting. TJX zou een absolute dag moeten hebben om merchandise te kopen van het groeiende aantal retailers dat failliet gaat. Omdat het bedrijf in bulk koopt, krijgt het al een enorme korting, wat betekent dat het een deel van deze korting aan consumenten kan doorgeven en toch aanzienlijke marges kan behalen.

Wat beleggers met TJX Companies krijgen, is een detailhandelaar die op de lange termijn nog steeds overweegt meer dan 1.500 nieuwe winkels te openen (veel daarvan in de Verenigde Staten) en een verkoop groeipotentieel heeft van bijna 10% per jaar. Het is mogelijk het neusje van de zalm onder de winkelvoorraden.