Een paar aantrekkelijke investeringsideeën die de bank niet kapot maken.

Op zichzelf zegt de aandelenkoers niets over de werkelijke kostprijs van een investering. Een bedrijf met een prijs van $ 50 per aandeel kan veel goedkoper zijn dan een bedrijf met een waarde van $ 10 per aandeel.Daarom kunnen waarderingsstatistieken nuttiger zijn. Bovendien kunnen bedrijven de pool van uitstaande aandelen vergroten door bewegingen zoals aandelensplitsingen en daardoor hun aandelenprijs naar believen verlagen.

Toch geven de meeste bedrijven er de voorkeur aan dat hun aandelenkoersen in de loop van de tijd stijgen. Dat feit, plus een tien jaar durende bullmarkt die begin 2020 eindigde, betekent dat laaggeprijsde aandelen vaak riskantere beleggingen zijn. Met andere woorden, ze zijn om goede redenen goedkoop geprijsd.

Toch zijn er een paar potentiële deals op het gebied van minder dan $ 20 voor beleggers die op zoek zijn naar kwaliteitsbedrijven. Laten we drie van de meest aansprekende bekijken.

Een goedkope vakantie

TripAdvisor (NASDAQ: TRIP) -aandelen zijn gehavend omdat de COVID-19-pandemie de vraag naar alles, van vakantiereizen tot pretparkervaringen, heeft gewist. De aandelen waren eind 2018 elk meer dan $ 60 en zijn onlangs gedaald tot onder de $ 19.

Beleggers hebben goede redenen om zich zorgen te maken over dit bedrijf. Het aantal boekingen steeg in maart en april met meer dan 90%, zo onthulde het management onlangs, dankzij de vraag naar duiken in de reis-, horeca- en vrijetijdssector.

Toch heeft TripAdvisor veel van de ingrediënten van een langetermijnherstelverhaal in de maak. Het is een leider op zijn gebied, met bijna 500 miljoen bezoekers die zijn sites bezoeken gedurende een gemiddelde maand voorafgaand aan de pandemie. De tech-voorraad heeft veel contant geld, maar zie het ook door de huidige inzinking.

Die activa suggereren dat een belegger een goed rendement zou kunnen behalen door dit aandeel te kopen na een korting van meer dan 40% in 2020. Eventuele winsten kunnen echter enige tijd in beslag nemen en de verwachtingen zouden moeten worden getemperd door het feit dat TripAdvisor bescheiden verkoopdalingen boekte, zelfs voordat de pandemie verstoorde zijn industrie.

Cannabis voor minder

Canopy Growth (NYSE: CGC) heeft onlangs zijn glans verloren bij investeerders dankzij de combinatie van COVID-19-pandemieverkoop en een slecht fiscaal winstrapport over het vierde kwartaal dat een zwakke omzetgroei en stijgende netto verliezen liet zien. Het zou echter een vergissing zijn om deze potvoorraad gewoon af te schrijven.

De toonaangevende producent van recreatieve marihuana heeft vandaag veel geld in handen en de nieuwe CEO geeft prioriteit aan financiële discipline door middel van kostenbesparingen en efficiëntiewinsten. Partner Constellation Brands is nog altijd optimistisch over het bedrijf en heeft onlangs haar belang verhoogd. Beleggers willen misschien die voorsprong volgen en wedden dat opwindende innovaties zoals de met cannabis doordrenkte dranken die nu hun weg naar de markt vinden, Canopy Growth de komende jaren kunnen helpen duurzame winstgevendheid te bereiken.

Knijp in deze spijkerbroek

Levi Strauss (NYSE: LEVI) rapporteerde zojuist een aantal vreselijke verkoopstatistieken voor het fiscale tweede kwartaal, die bijna exact overeenkwamen met de grootste sociale afstandsinspanningen over de hele wereld in de eerste fasen van COVID-19-uitbraken. De omzet daalde met 62%, de brutowinstmarge zakte van 34% naar 34% een jaar geleden en de jeansspecialist boekte een nettoverlies van $ 364 miljoen.

Levi verliet het kwartaal echter met een sterke voorraadpositie en heeft de kosten verlaagd terwijl het zijn direct-to-consumer-platform verdubbelde. Het management zei dat de meeste winkels eind juni weer op ongeveer 80% van hun eerdere verkooptempo zaten en dat het bedrijf nu is teruggekeerd naar een positieve operationele cashflow.

Deze overwinningen suggereren dat het fiscale tweede kwartaal zal dalen als een uitschieter voor Levi’s groeiverhaal op langere termijn. Toch kunnen beleggers, net als bij de andere aandelen op onze lijst, volatiliteit verwachten die kan worden versterkt door extra virusuitbraken en veranderende economische groeiprognoses. Wachten op meer duidelijkheid over dit winkelbedrijf is altijd een optie, hoewel die extra informatie kan betekenen dat je iets meer dan $ 20 per aandeel betaalt voor Levi Strauss.