Wat een wilde tijd om investeerder te zijn. Paniek en onzekerheid rond de pandemie van coronavirus 2019 (COVID-19) stuurden de S&P 500 van de benchmark aanvankelijk naar de snelste daling van de bearmarkt in de geschiedenis (het kostte slechts 17 handelssessies om ten minste 20% te dalen ten opzichte van de recente hoogtepunten), en uiteindelijk viel het weg 34% korting op de index binnen 33 kalenderdagen.

Ogenschijnlijk net zo snel heeft de aandelenmarkt een groot deel van haar dalingen teruggewonnen. Deze winsten komen omdat het werkloosheidscijfer zal wedijveren met het recordrecord van 25% dat tijdens de Grote Depressie is vastgesteld.

Hoewel het ongetwijfeld waarschijnlijk is dat de zaken op korte termijn onzeker en volatiel zullen blijven, heeft de aandelenmarkt er weinig twijfel over bestaan ​​dat het kopen van grote bedrijven en het vasthouden ervan voor een lange periode een geweldige strategie is. Op geen enkel moment was het voortschrijdend 20-jaarsrendement voor de S&P 500, inclusief dividenden, de afgelopen 100 jaar negatief. In feite hebben in slechts twee van de afgelopen 100 jaar (met deze jaren het eindpunt van de voortschrijdende periode van 20 jaar) het voortschrijdende rendement op 20 jaar gemiddeld minder dan 5% op jaarbasis.

Investeren in zwakte en het houden van geweldige bedrijven is een bewezen strategie voor succes.

Dat gezegd hebbende, en met de aandelenmarkt die in 2020 behoorlijk wat zwakte doormaakt, zijn hier drie topaandelen die u rijker kunnen maken in juni, en waarschijnlijk ver daarna, als u beschikbaar contant geld klaar hebt om aan het werk te gaan.

Berkshire Hathaway

Hoewel groeiaandelen de laatste tijd rond cirkelspellen draaien, bleek uit een rapport van Bank of America / Merrill Lynch uit 2016 dat waardeaandelen het op jaarbasis tussen 1926 en 2015 beter deden dan groeiaandelen (17% versus 12,6%). Warren Buffett’s bedrijf Berkshire Hathaway (NYSE: BRK.A) (NYSE: BRK.B) koopt nu meteen.

Het beste aspect van het bezit van Berkshire Hathaway is dat u Warren Buffett krijgt als uw portfoliomanager. Berkshire bezit ongeveer vijf dozijn bedrijven en investeert momenteel in 46 andere effecten. Hoewel het trackrecord van Buffett het afgelopen decennium min of meer vergelijkbaar is met de S&P 500, is de marktwaarde per aandeel van Berkshire Hathaway de S&P 500 met meer dan 2.700.000% sinds 1964 voorbij gestreefd. Je zou zeker kunnen zeggen dat hij een talent heeft voor het identificeren van waarde.

Een ander ding dat u kunt verwachten bij het bezit van Berkshire Hathaway-aandelen is een sterke band met de Amerikaanse en mondiale economie. Berkshire Hathaway bezit misschien aandelen in bijna vier dozijn aandelen, maar Buffett is een grote fan van het concentreren van zijn kapitaal in een paar grote investeringen. Informatietechnologie, financiële dienstverlening en consumentengoederen vormen bijvoorbeeld de overgrote meerderheid van de belegde activa van Berkshire, en dit zijn zeer cyclische sectoren.

Berkshire Hathaway is vanuit een fundamenteel perspectief ook een intrigerende waarde op deze niveaus. Het bedrijf van Buffett handelde onlangs tussen 15% en 20% boven zijn boekwaarde. Dat zou Berkshire’s goedkoopste prijs zijn in verhouding tot de boekwaarde in bijna een decennium.

Buffett heeft de kracht van langetermijnbeleggen al meer dan zes decennia bewezen. Waarom die trend bestrijden?

Alexion Pharmaceuticals

Binnen de gezondheidszorg bieden maar weinig medicijnfabrikanten een duurzaam concurrentievoordeel zoals Alexion Pharmaceuticals uit Massachusetts (NASDAQ: ALXN). Hoewel therapieën met merknamen eindige perioden van exclusiviteit kennen, heeft Alexion een paar trucjes voor de boeg waarmee het een echte wurggreep op zijn cashflow kan behouden.

Een van de manieren waarop Alexion zich onderscheidt, is door zich te concentreren op uiterst zeldzame indicaties. Onderzoek naar indicaties van zeldzame ziekten aanpakken en een therapie laten goedkeuren voor de behandeling van een uiterst zeldzame ziekte, betekent waarschijnlijk weinig of geen concurrentie. Dit gebrek aan concurrentie is een belangrijke reden waarom het bedrijf Soliris heeft kunnen uitgroeien tot een therapie die meer dan 4 miljard dollar aan geëxtrapoleerde jaarlijkse verkopen genereerde (op basis van de 1,02 miljard dollar die in het eerste kwartaal van 2020 werd geproduceerd).

Ten tweede zorgt innovatie ervoor dat Alexion haar cashflow kan behouden. Met de vrees dat de uiteindelijke zonsondergang van Soliris ‘exclusiviteit generieke geneesmiddelen mogelijk zou doen om de verkoop ervan te verzwakken, ontwikkelde het bedrijf Ultomiris. Ultomiris is een therapie van de volgende generatie die slechts eenmaal per acht weken hoeft te worden toegediend, in tegenstelling tot elke twee weken met Soliris. Het plan is om patiënten die Soliris naar Ultomiris brengen in de loop van de tijd over te zetten (in afwachting van lopende klinische onderzoeken en aanvullende goedkeuringen voor nieuwe geneesmiddelen). In wezen zal dit de exclusiviteitsklok helemaal opnieuw starten op zijn uiterst zeldzame indicaties.

Ten derde en ten slotte is Alexion niet bang om overnames te doen op het gebied van zeldzame ziekten om zijn verkoopkanaal verder uit te breiden dan Soliris / Ultomiris. Vier weken geleden kondigde Alexion aan dat het Portola Pharmaceuticals zou overnemen in een deal van $ 1,4 miljard. Portola kopen brengt Andexxa in de plooi. Andexxa wordt gegeven aan patiënten die bepaalde soorten anticoagulantia gebruiken en is ontworpen om levensbedreigende bloedingen te helpen stoppen.

Met minder dan negen keer de winst per aandeel van volgend jaar, maar nog steeds met een tweecijferige omzetgroei, is Alexion te goedkoop om te negeren.

Broadcom

Van de tech-aandelen is een bedrijf dat zijn aandeelhouders op de lange termijn smerig rijk wil maken chipfabrikant Broadcom (NASDAQ: AVGO).

Waarom Broadcom? Allereerst zal het enorm profiteren van de hausse in 5G. Dit is een bedrijf dat het grootste deel van zijn inkomsten haalt uit de verkoop van een reeks chips en halfgeleiderapparaten die zullen eindigen in de volgende generatie smartphones met 5G-mogelijkheden. Nu telecombedrijven zich in de beginfase van de uitrol van deze netwerkupgrades bevinden, kijkt Broadcom waarschijnlijk naar een meerjarige wind mee, aangezien consumenten en bedrijven hun draadloze technologie upgraden.

Broadcom zal ook profiteren van de groeiende vraag naar zakelijke cloud. De COVID-19-pandemie heeft een reeds bestaande work-from-home (WFH) -trend versneld, die een schot in de rug biedt aan bedrijven die thuiswerken gemakkelijker maken. Voor Broadcom zouden meer bedrijfsgegevens die in de cloud worden opgeslagen de komende vijf tot tien jaar tot een aanzienlijke groei van datacenters moeten leiden. Als aanbieder van connectiviteits- en toegangsfiches is het perfect geplaatst om te profiteren van de push om thuis te werken.

Sinds Broadcom’s voorgenomen overname van Qualcomm in 2018 werd geweigerd, is het ook een bedrijf met veel cash en operationele cashflow. Als zodanig heeft het agressief kapitaal teruggegeven aan zijn aandeelhouders. In het afgelopen decennium is het driemaandelijkse dividend van Broadcom gestegen van $ 0,07 per aandeel naar $ 3,25 per aandeel (4,6% rendement). Het is zeldzaam om een ​​dividendaandeel met een hoog rendement te vinden met winstgroeipotentieel met dubbele cijfers, maar dat is precies wat u krijgt met Broadcom.