De coronavirus-pandemie leidt consumenten en bedrijven sneller dan ooit naar cloud services. Met deze drie aandelen kunt u rechtstreeks investeren in die baanbrekende megatrend.

De pandemie van COVID-19 heeft veel bedrijfsactiviteiten over de hele wereld vertraagd of zelfs stopgezet, maar sommige bedrijven profiteren van de gezondheidscrisis. Voor het grootste deel zult u merken dat cloud computing aandelen in de tweede categorie vallen omdat mensen vertrouwen op hun producten en diensten om thuis te werken en te spelen.

Sommige cloud computing-specialisten schieten omhoog omdat de positieve effecten van het coronavirusbeleid voor elke investeerder duidelijk zijn. Anderen lopen achter met aanzienlijke kortingen omdat analisten en investeerders zich richten op problemen op de korte termijn, terwijl zich onder de oppervlakte een fantastisch groeiverhaal op lange termijn ontwikkelt.

Hier zijn drie cloud computing-aandelen die momenteel geweldige aankopen zijn. De ene is al een geweldig groeiverhaal en de andere twee zijn verkeerd begrepen langetermijninvesteringen.

IBM

Dit is niet de Big Blue van je vader. IBM (NYSE: IBM) richtte zich tien jaar geleden op software en services via hardware en het bedrijf is nu een wereldleider op het gebied van kunstmatige intelligentie, blockchain-technologieën, big data-analyse en meer. De rode draad onder alle door IBM gekozen doelmarkten is cloud computing.

Het bedrijf kromp nauwelijks ineen toen de COVID-19-crisis uitbrak. Het eerste kwartaalrapport van IBM overtrof de verwachtingen van Wall Street over de hele linie en het bedrijf bood ook optimistische richtlijnen voor het hele jaar.

“Het belangrijkste aandachtspunt is ervoor te zorgen dat IBM leidt tot twee grote transformationele reizen waar onze klanten mee bezig zijn, Cloud en AI,” zei CEO Arvind Krishna in de winstoproep van IBM over het eerste kwartaal. “Ik ben van mening dat wat we vandaag meemaken met de verschuiving naar werken op afstand, automatisering en modernisering van applicaties onze klanten zullen versnellen naar hybride cloud. Dit geeft me enorm veel vertrouwen in onze toekomst.”

Ondanks het juiste vertrouwen van Krishna in de toekomstige resultaten van IBM, heeft het aandeel de bredere markt ruwweg gevolgd door de coronaviruscrisis. De aandelen van IBM worden vandaag 18% onder hun hoogste punt in 52 weken verhandeld, en dat is na een herstel van 43% ten opzichte van de dieptepunten van 10 jaar in maart.

Je hebt misschien de absoluut beste tijd gemist om IBM-aandelen met een enorme korting op te halen, maar perfecte markttiming is een onmogelijk spel en de voorraad is nog steeds belachelijk goedkoop. Het is niet elke dag dat u een toonaangevende technologiegigant ziet handelen met slechts 10,5 keer de termijnwinst naast een dividendrendement van 5%. Dat is wat je nu van Big Blue krijgt. Het is een no-brainer-aankoop voor zowel dividendzoekers als groei-investeerders.

Limelight-netwerken

Content Delivery Network (CDN) -exploitant Limelight Networks (NASDAQ: LLNW) werd meegesleurd in de vroege COVID-19-paniek, waardoor het aandeel tussen 20 februari en 17 maart 43% lager werd. De aandelenkoersen stegen de komende maanden en daarna weer stoom verloren. Zie je, investeerders kwamen er onderweg – ergens begin april – achter dat Limelight meer zaken doet in een wereld waar videostreamingservices de standaard entertainmentoptie worden en mensen die thuis werken een veilige verbinding met het intranet van hun werkgever nodig hebben .

Limelight speelt een belangrijke rol bij elke uitrol van nieuwe videostreamingservices en het bedrijf biedt ook bedrijfsvriendelijke tools zoals cloudgebaseerde netwerkbeveiliging en computerclusters aan de rand van de cloud. Bedrijven van elke streep bedenken hoe ze deze cloudservices kunnen opnemen in hun dagelijkse activiteiten. Dit bedrijf staat klaar om de komende jaren een fantastische omzetgroei te realiseren.

“Ik geloof echt dat we de inkomsten op duurzame basis met dubbele cijfers kunnen verhogen”, zei CFO Sajid Malhotra in april over de winstoproep van Limelight. “We zouden op organische basis de omzet van $ 300 miljoen een volledig jaar moeten halen, vooruitlopend op de huidige verwachtingen van analisten. Volgens de huidige schattingen zijn we er pas in 2024. Ik zeg dat nu, want hoe het bedrijf eruit ziet na COVID is zeer relevant en belangrijk voor de investeringsbeslissingen en keuzes die u elke dag maakt. “

Met andere woorden, de Street onderschat de omzetgroei van Limelight en investeerders zouden hun financiële modellen op lange termijn moeten bouwen rond een versnelde reeks veronderstellingen. Deze voorraad is niet bepaald goedkoop, maar je krijgt een groeivoorraad met een hoog octaangehalte voor het geld.

Alibaba

Net als IBM is Alibaba Group (NYSE: BABA) in 2020 naast de bredere markt gevolgd. In tegenstelling tot Big Blue, zit de Chinese e-commerce- en cloud computing-gigant net onder de hoge aandelenkoersen van januari.

Je zou Alibaba kunnen zien als een puur spel over de exploderende e-commerce sector in China, en er is enige waarheid in dat idee, maar het is verre van het hele verhaal. Volgens marktanalist Canalys heeft het bedrijf ook een marktaandeel van 46% van de totale cloud computing-markt in China. De nummer twee Tencent Cloud moet genoegen nemen met een deel van 18% van de jaarlijkse inkomsten van dezelfde markt.

Het bedrijf kondigde onlangs een investering van $ 28 miljard aan voor de uitbreiding van zijn cloud computing-services, zowel binnen China als over de hele wereld, in de komende drie jaar. Een jaarlijks budget voor clouduitbreiding ten noorden van $ 9 miljard is niets om naar te niezen, en Alibaba kan deze enorme investering besteden aan cloud computing dankzij de enorme kasstromen die voortvloeien uit zijn online retail- en backoffice-activiteiten.

En u kunt zich inkopen in de meerdere groeimotoren van Alibaba tegen de lage prijs van 21 keer de toekomstige winst. Waar wacht je op?