Langetermijngerichte investeerders zouden met deze solide bedrijven in het deeg moeten rollen.

Het is een moeilijke tijd geweest om een ​​investeerder op de aandelenmarkt te zijn. Ondanks meer dan een decennium van geweldige rendementen, zijn de herinneringen van beleggers ontsierd door wat er op korte termijn is gebeurd. Namelijk de beurscrash veroorzaakt door de coronavirusziekte 2019 (COVID-19) die 34% van de brede S&P 500 binnen 33 kalenderdagen wegvaagde. Het was de steilste afdaling in een bearmarkt in de geschiedenis en het leidde tot een recordbrekende volatiliteit, zoals gemeten door de CBOE Volatility Index.

Maar wat de aandelenmarkt ons ook toewerpt, er blijft één constante over: het succes van langetermijngerichte investeerders. Hoewel we niet kunnen onderscheiden waar de markt zal dalen of hoe lang een bearmarkt zal duren, heeft de geschiedenis zeker aangetoond dat bearmarkten, gezien de juiste hoeveelheid tijd, altijd uitstekende aankoopmogelijkheden voor beleggers zijn gebleken.

En vergeet niet dat u niet rijk hoeft te zijn om rijk te worden door te investeren in de aandelenmarkt. Als u zelfs 1.000€ aan besteedbaar inkomen heeft dat niet nodig is voor rekeningen of noodbesparingen, zou het een ongelooflijk slimme zet zijn om het in de volgende drie aandelen te laten werken.

Intuitive Sugical


Eén ding dat ik nooit zal doen, is mijn excuses aanbieden voor het verslaan van bedrijven die volgens mij game-changers zijn voor je portfolio, en dat is precies wat ik zie, de ontwikkelaar van robot chirurgisch systeem Intuitive Surgical (NASDAQ: ISRG) die het komende decennium (en daarna) wordt.

Hoewel Intuitive Surgical een handvol hulpmiddelen maakt, is het vooral bekend om zijn da Vinci-chirurgisch systeem. Dit systeem wordt gebruikt door chirurgen in toepassingen met zacht weefsel om de lengte van de incisie te minimaliseren en, hopelijk, tot snellere hersteltijden van patiënten te leiden. Eind maart 2020 had het bedrijf wereldwijd 5.669 da Vinci-systemen geïnstalleerd, wat veel meer is dan zijn concurrenten op een gecombineerde basis. Dit betekent simpelweg dat als een ziekenhuis of chirurgisch centrum een ​​van deze dure machines koopt voor $0,5 miljoen tot $ 2,5 miljoen, er vrijwel geen zorgen zijn over toekomstige klanten verloop.

Het meest opwindende aan het bedrijfsmodel is echter dat het is gebouwd om de bedrijfsmarges in de loop van de tijd te verbeteren. Intuitive Surgical behaalde al vroeg het grootste deel van haar inkomsten uit de verkoop van haar da Vinci-systemen. Hoewel ze prijzig zijn, vormen ze een relatief lage marge voor de verkoop, gezien hoe ingewikkeld en kostbaar dit systeem is om te bouwen. Waar het bedrijf tegenwoordig het grootste deel van zijn omzet genereert, is het verkopen van instrumenten en accessoires bij elke procedure en het onderhouden van zijn systemen. Beide inkomstensegmenten genereren veel betere marges dan systeemverkopen, en naarmate het aantal geïnstalleerde systemen wereldwijd toeneemt, zal het percentage van de totale verkoop dat wordt afgeleid van deze inkomstenstromen met hogere marges, toenemen.

Intuitive Surgical heeft al het leeuwendeel van de urologische en gynaecologische procedures, maar het heeft voldoende ruimte om zijn aandeel in thoracale, colorectale en algemene operaties van weke delen te vergroten. Na de chirurgische precisie van het da Vinci-systeem gedurende twee decennia te hebben bewezen, denk ik dat er gedurende dit hele decennium een ​​tweecijferige samengestelde jaarlijkse groeisnelheid mogelijk is.

Walt Disney

Een andere uiterst slimme manier om op lange termijn $ 1.000 contant in te zetten, is het kopen van al depressieve aandelen van Walt Disney (NYSE: DIS).

De zogenaamde “Happiest Place on Earth” was in 2020 meer een nachtmerrie voor investeerders, omdat de themaparken van het bedrijf vanwege COVID-19 voor langere tijd gesloten werden, samen met bioscopen en de Disney-cruiseschepen. Met andere woorden, de verstoring van het coronavirus was voelbaar in de bedrijfsresultaten van het bedrijf. Maar Disney over het hoofd zien vanwege problemen die het bedrijf zes tot 24 maanden zouden kunnen plagen, zou een belediging zijn voor wat het in de afgelopen decennia heeft opgebouwd.

Misschien wel de meest bepalende reden om Disney-aandelen te kopen, is de merkbetrokkenheid van het bedrijf. Dit is niet zomaar een bedrijf. Het is een bedrijf dat hiaten in de generaties overstijgt en een emotionele band met consumenten vormt, waardoor ze gedurende lange tijd loyaal blijven aan het merk. Natuurlijk vermijden mensen nu misschien themaparken omdat ze ze zien als petrischalen voor het coronavirus, maar dat zal de levenslange Disney-fans er niet van weerhouden om uiteindelijk het park te bezoeken of op een aantal andere manieren van het Disney-merk te genieten.

Over die “andere” manieren gesproken, Disney lanceerde zijn streaming Disney + -service pas zes maanden geleden, maar het is erin geslaagd het aantal abonnees te verhogen tot meer dan 50 miljoen vanaf de tweede week van april. Dat is de kracht van het merk Disney in actie. Tussen streamingdiensten en zijn theatrale merken (Star Wars, Marvel en Pixar) heeft Disney genoeg manieren om verder te groeien dan zijn themaparken.

Bovendien is het al geruime tijd geleden dat beleggers Disney tegen zo’n aantrekkelijke waardering konden ophalen. Hoewel de schattingen van Wall Street vloeiend blijven vanwege COVID-19, ziet de Street de inkomsten tussen 2020 en 2023 met bijna 40% groeien, waarbij de cashflow per aandeel met meer dan 160% omhoogschiet naar meer dan $ 10 tegen 2023. De tijd om Walt Disney te kopen is goed nu.

Wells Fargo

Het is u misschien ook opgevallen dat de bankaandelen uitzonderlijk zwak waren sinds het begin van de coronaviruspandemie, waarbij Wells Fargo (NYSE: WFC) eerder deze week naar een nieuw dieptepunt van 52 weken ging en een dieptepunt van tien jaar dreigde.

Waarom wordt er zo weinig liefde getoond voor bankaandelen? Geef de schuld aan de Federal Reserve, die haar federale fondsenrente terugzet naar een dieptepunt en de werkloosheid stijgt. Lagere rentetarieven betekenen een lager nettorente-inkomen voor banken, terwijl de stijgende werkloosheid vrijwel zeker zal leiden tot een toename van achterstallige leningen. Meer specifiek is Wells Fargo ook nog steeds aan het bijkomen van het creëren van 3,5 miljoen ongeautoriseerde accounts om te voldoen aan agressieve cross-sellingdoelen in haar filialen. Deze problemen zijn echter het perfecte moment om een ​​hoogwaardige geldcentrumbank tegen de laagste waardering in ongeveer een decennium op te bouwen.

Een ding dat we weten over bankconsumenten is dat ze een relatief korte geheugenperiode hebben. Bank of America werd getroffen door een hele reeks rechtszaken over haar hypotheekpraktijken na de financiële crisis. Het probeerde in 2011 ook de niet-rente-inkomsten te verhogen door een maandelijks bedrag in rekening te brengen, zodat leden hun pinpas konden gebruiken. Tegenwoordig is dit echter allemaal een verre herinnering. Bank of America bloeit nu, net als Wells Fargo over twee of drie jaar.

Wells Fargo is ook altijd bijzonder goed geweest in het aantrekken van welvarende klanten. Welgestelde bankklanten hebben een kleinere kans op nadelige gevolgen van economische krimp en lopen daardoor minder risico op achterstallige betalingen op leningen. Wells Fargo zou er geen moeite mee moeten hebben om mensen met geld het hof te blijven maken.

Hoewel ik niet helemaal zeker ben waar de bodem zou kunnen liggen, heb ik er alle vertrouwen in dat ik suggereer dat de Wells Fargo-aandelen met 62% van de boekwaarde over vijf of tien jaar aanzienlijk hoger zullen zijn dan nu.