Ze hebben tenminste één ding gemeen: enorme groeivooruitzichten op lange termijn.

Ik denk dat er nogal wat aandelen zijn die uw aandacht verdienen, zelfs na het herstel van de aandelenmarkt. Als je 3.000 hebt om te investeren (of ergens in die marge), zijn hier drie fantastische aandelen die je nu kunt kopen en die ik de afgelopen weken persoonlijk heb gekocht.

Brookfield Renewable Partners


Pandemie? Welke pandemie? Brookfield Renewable Partners (NYSE: BEP) blijft rocken en de groei slaat in het eerste kwartaal geen slag over. Er is een goede reden waarom: het bedrijfsmodel van het bedrijf is relatief stabiel, ongeacht wat er in de wereldeconomie gebeurt.

Zoals de naam al aangeeft, richt Brookfield Renewable Partners zich op hernieuwbare energie. Het bezit waterkracht-, wind- en zonne-energie-installaties, samen met energieopslagfaciliteiten. Het grootste deel van de cashflow is gecontracteerd, dus het bedrijf is grotendeels immuun voor marktschommelingen.

De groeivooruitzichten van Brookfield Renewable zijn sterk. Landen over de hele wereld en verschillende grote Amerikaanse staten hebben zich gecommitteerd aan het behalen van de doelstellingen voor het opwekken van hernieuwbare energie in het komende decennium. De meeste van hen hebben die doelen op dit moment ver achter zich. Met de kosten van het opwekken van energie via met name wind en zon in de afgelopen jaren, is hernieuwbare energie nu vaak een financieel aantrekkelijke optie.

Dan is er het dividend. Het dividend van Brookfield Renewable levert momenteel een overheerlijke 4,8% op. Het bedrijf heeft ook consequent de dividenduitkering verhoogd, waarbij het dividend de afgelopen vijf jaar met meer dan 30% is gestegen.

Mastercard

Het lijdt geen twijfel dat Mastercard (NYSE: MA) de impact van de COVID-19-uitbraak heeft gevoeld. De winst daalde in het eerste kwartaal jaar op jaar met 9%. Vanwege de onzekerheden die door de pandemie zijn ontstaan, heeft MasterCard zijn vooruitzichten voor het volledige jaar 2020 ingetrokken en geen richtsnoeren gegeven voor het tweede kwartaal.

Maar hoewel het onduidelijk is hoe lang het duurt voordat de economie volledig hersteld is van de gevolgen van het coronavirus, zouden de uitdagingen van MasterCard slechts tijdelijk moeten zijn. CEO Ajay Banga denkt dat er vier fasen zullen zijn: beheersing, stabilisatie, normalisatie en groei. Hij zei in de telefonische vergadering van het eerste kwartaal van het bedrijf op 29 april dat de Verenigde Staten zich in de stabilisatiefase bevonden. Het lijkt er nu echter op dat veel delen van het land en over de hele wereld aan het verschuiven zijn naar de normalisatiefase waar de beperkingen geleidelijk zullen worden versoepeld.

Wat nog belangrijker is, de vooruitzichten op lange termijn voor de gigant voor betalingsverwerking zien er nog steeds geweldig uit. Er vindt een grote verschuiving plaats van contant geld en cheques naar elektronische betaalmethoden. Mastercard staat klaar om een ​​grote winnaar te worden van deze verschuiving. En het lijkt erop dat de trend aan kracht zal winnen als gevolg van de COVID-19-pandemie.

Een andere reden om Mastercard leuk te vinden, is de gracht. Het bedrijf heeft, samen met Visa, een duopolie in betalingsverwerking over een groot deel van de wereld. De kosten om dit duopolie te verstoren zijn zo enorm dat het twijfelachtig is dat een rivaal een poging zal wagen. Mastercard heeft ook een ijzersterke financiële positie met een kasvoorraad van in totaal $ 10,7 miljard aan het einde van het eerste kwartaal. Het is een bedrijf dat is gebouwd om te overleven en op de lange termijn te gedijen.

MongoDB

Ondertussen is de voorraad MongoDB (NASDAQ: MDB) bijna op het hoogste niveau ooit. Aandelen van het database bedrijf daalden tijdens de algemene beurscrash eerder dit jaar, maar herstelden snel.

Het is waarschijnlijk dat MongoDB dit jaar tegenwind zal krijgen door de COVID-19-uitbraak. Klanten konden bezuinigen. CFO Michael Gordon erkende tijdens de telefonische vergadering van Q4 van MongoDB in maart dat het bedrijf anticipeert op een “meer uitdagende economische omgeving in de komende weken en maanden”.

Net als bij MasterCard zouden eventuele problemen voor MongoDB echter van relatief korte duur moeten zijn. Elke dag worden er steeds meer gegevens gegenereerd die ergens moeten worden opgeslagen. Marktonderzoeker IDC voorspelt dat de wereldwijde databasemarkt de komende drie jaar naar verwachting met bijna 37% zal groeien. Als MongoDB in dit tempo kan groeien en het aan het einde van het decennium vol kan houden, zal de voorraad bijna verviervoudigen in waarde.

Wat vooral veelbelovend is, is dat MongoDB sneller groeit dan de algehele database-industrie. Deze groei wordt voornamelijk gevoed door het Atlas cloud database-as-a-service platform, dat de meeste rompslomp in verband met databasebeheer elimineert. Nu Atlas de komende jaren waarschijnlijk nog meer stoom zal winnen, zou MongoDB voor investeerders een buitenmaats rendement moeten opleveren.