Geduld kan behoorlijk winstgevend zijn als u in dit trio van bedrijven investeert.
Soms kan beleggen een beetje aanvoelen als rijden in een achtbaan, wat de afgelopen twee maanden het geval was.

De proliferatie van de coronavirusziekte 2019 (COVID-19) stuurde aanvankelijk de benchmark S&P 500 naar de snelste bearmarkt in de geschiedenis (17 handelssessies), evenals de snelste afdaling naar een verlies van 30% ten opzichte van recente recordhoogten (22 handel sessie). Meer recentelijk zijn we getuige geweest van een whipsaw-rally in de brede S&P 500 die bijna 30% nadert. Maar zelfs na deze substantiële bounce is de S&P 500 het afgelopen weekend nog steeds 12% lager voor het jaar.

Langetermijnbeleggers krijgen een unieke kans om hun geld aan het werk te zetten
Hoewel dit waarschijnlijk niet de manier was waarop investeerders het nieuwe decennium zouden beginnen, is het eigenlijk een geweldige kans voor mensen met contant geld.

U ziet, de S&P 500 heeft sinds begin 1950 38 correcties ondergaan van ten minste 10% (niet afgerond). Elk van deze bewegingen lager in de brede marktindex werd uiteindelijk uitgewist door een bull-marketrally. Hoewel het soms jaren duurt voordat de aandelenmarkt nieuwe hoogtepunten bereikt, plaatst het organische groeipotentieel van beproefde bedrijven altijd correcties en bearmarkten stevig in de achteruitkijkspiegel. Met andere woorden, elke bearmarkt is een slimme tijd om koper te zijn.

Het punt is dat je niet rijk hoeft te zijn om op de aandelenmarkt te investeren. Veel droog poeder klaar hebben, doet zeker geen pijn, maar zelfs $ 2.000 aan contant geld dat voor de lange termijn is geïnvesteerd, kan een indrukwekkend rendement opleveren. De beurs levert immers historisch gezien jaarlijks 7% op, inclusief herbelegging van dividend. Dit betekent dat de gemiddelde belegger kan verwachten dat zijn geld gemiddeld eens in de tien jaar verdubbelt.

Als u $ 2.000 aan contant geld heeft dat u niet hoeft te betalen of voor noodsituaties, overweeg dan om deze topaandelen te kopen en de komende 10 jaar vast te houden.

Wells Fargo


Het valt niet te ontkennen dat Wells Fargo (NYSE: WFC) de laatste tijd behoorlijk wat problemen heeft gehad. Het bedrijf gaf toe 3,5 miljoen neprekeningen te hebben geopend die verbonden zijn aan een agressieve cross-sellingregeling in zijn filialen, en kampt nu met historisch lage rentetarieven die de nettorente-inkomsten zeker zullen drukken. Maar als u Wells Fargo nu zou kopen, voor slechts 68% van de boekwaarde, zou u tegen 2030 een gelukkige kampeerder moeten zijn.

Een ding dat Wells Fargo altijd bijzonder goed heeft gedaan, is een welvarende klantenkring. Welgestelde klanten zullen minder snel worden benadeeld door economische schokken zoals we nu ervaren, wat de kans op een substantiële toename van afschrijvingen of achterstallige leningen verkleint. Deze focus op welgestelde klanten is een belangrijke reden voor Wells Fargo’s historisch superieure rendement op activa.

Bankklanten hebben ook aangetoond dat ze zelden lang hun wrok koesteren. Tijdens de Grote Recessie was Bank of America gemakkelijk de meest gehate bank van het land, gezien het aantal hypotheekgerelateerde rechtszaken dat het behandelde en de gebruiksvergoeding van $ 5 die het eind 2011 probeerde door te geven. Toch, over de afgelopen paren BofA behoort al jaren tot de best presterende banken. Wells Fargo heeft gewoon tijd nodig om zijn wangedrag in de achteruitkijkspiegel te stoppen. Zodra dat gebeurt, ziet een aandelenkoers van $ 27 eruit als een koopje, vooral als de rente weer begint te stijgen.

Teva Pharmaceutical Industries


Een ander bedrijf dat de afgelopen jaren veel te wensen overliet, is de merknaam en generieke geneesmiddelenontwikkelaar Teva Pharmaceutical Industries (NYSE: TEVA). Teva schikte aanklachten wegens omkoping, verloor de exclusiviteit voor zijn bestverkopende geneesmiddel voor multiple sclerose (Copaxone), te veel betaald voor de generieke medicijnfabrikant Actavis, en heeft recentelijk een rechtszaak met 44 staten gevoerd over zijn rol in de opioïde crisis. Maar deze factoren verhullen niet dat Teva de komende tien jaar een topper kan zijn.

Een ding is zeker: de juiste persoon leidt het schip. CEO Kare Schultz is een turnaround-specialist die erin geslaagd is om de jaarlijkse bedrijfskosten met ongeveer $ 3 miljard te verlagen en de grote schuldpositie van het bedrijf consequent weg te werken. In drie jaar tijd is de nettoschuld van Teva met meer dan $ 8 miljard verminderd, en de operationele cashflow zal naar verwachting jaarlijks boven de $ 2 miljard blijven.

Teva is ook een bedrijf dat is gebouwd voor een vergrijzende wereldbevolking. Naarmate de toegang tot medische zorg wereldwijd verbetert, zullen generieke geneesmiddelen meer dan ooit worden ondersteund om een ​​rol te vervullen in onderhoudstherapie. Omdat generieke geneesmiddelen een volumegestuurde onderneming zijn, blijven de vooruitzichten voor Teva op de lange termijn rooskleurig.

Met minder dan 4 keer de consensus winstraming van Wall Street voor 2021, is het nu het moment voor investeerders om toe te slaan.

Pinterest


Niet elke topvoorraad is noodzakelijkerwijs een sterk verlaagde waarde in de traditionele zin, zoals het geval is bij Wells Fargo en Teva. Sociale mediaplatform Pinterest (NYSE: PINS) is nog niet eens winstgevend en zal waarschijnlijk te maken krijgen met een aanzienlijke daling van de advertentie-inkomsten in het tweede kwartaal als gevolg van niet-essentiële bedrijfsstops die verband houden met COVID-19. Maar deze zorgen op de korte termijn zijn geen reden om naar de zijlijn te gaan. Ze zijn eerder de perfecte gelegenheid om relatief vroeg in de ontwikkeling een snelgroeiend aandeel te kopen.

Hoewel Pinterest, net als andere sociale-mediaplatforms, het grootste deel van zijn advertentie-inkomsten genereert uit Amerikaanse maandelijkse actieve gebruikers (MAU’s), komt de echte opwinding voort uit zijn overzeese potentieel. Vorig jaar was 90% van de 70 miljoen toegevoegde MAU’s afkomstig van internationale markten, waarbij de gemiddelde omzet per gebruiker meer dan verdubbelde van $ 0,25 naar $ 0,54. Naarmate Pinterest meer gebruikers (en oogbollen) toevoegt, zullen adverteerders bereid zijn meer te betalen om MAU’s op het platform te bereiken.

Pinterest is ook een langetermijnspel over de groei van e-commerce. Behalve dat het alleen een platform is waar gebruikers hun interesses kunnen delen, biedt Pinterest kleine en middelgrote bedrijven de mogelijkheid om te profiteren van de interesse van gebruikers om hun producten te verkopen. Dit e-commerce-segment krabt alleen maar aan de oppervlakte van zijn potentieel.

Met Pinterest die waarschijnlijk in 2021 op een terugkerende basis winstgevend zal zijn en in staat zal zijn om de komende jaren een groeicijfer van twee cijfers te behalen, lijkt het een uitstekende plek om je geld voor het volgende decennium te parkeren.