Deze aandelen leveren momenteel allemaal meer dan 3% op – en de prijzen zijn ook koopjes.
Wanneer u goedkoop in een dividendvoorraad kunt beleggen, krijgt u de mogelijkheid om niet alleen te profiteren van het vaste inkomen van de regelmatig geplande betalingen, maar ook van de meerwaarden die u verdient als deze in waarde stijgt. In veel gevallen kan die prijsstijging voor aandeelhouders nog meer winst opleveren dan haar dividenden.

De drie hieronder besproken dividendaandelen worden vandaag tegen aantrekkelijke waarderingen verhandeld, wat betekent dat dit een goed moment zou kunnen zijn om ze aan uw portefeuille toe te voegen.

Cardinal Health

Cardinal Health (NYSE: CAH) was dit jaar een redelijk stabiel aandeel, vooral gezien de volatiliteit met betrekking tot de COVID-19-pandemie. Aan het einde van vrijdag was het jaar tot op heden met ongeveer 0,5% gedaald, wat niet slecht is gezien het feit dat de S&P 500 nog steeds met 12% daalt. De dienstverlener in de gezondheidszorg handelt momenteel tegen een koers-winstverhouding van minder dan 10. Dat is een behoorlijke waardering, aangezien waardebeleggers doorgaans op zoek zijn naar aandelen met een forward P / E van 15 of lager. De achterblijvende inkomsten van het bedrijf kunnen niet worden gebruikt om de waardering nauwkeurig te meten, omdat ze vertekend waren als gevolg van een enorme belasting van $ 5,6 miljard vóór belastingen die het bedrijf in het eerste kwartaal van zijn fiscale 2020 in rekening bracht om zijn geschatte aansprakelijkheid in verband met opioïde rechtszaken te erkennen

De eenmalige last betekende een deuk in de inkomsten van het bedrijf, die doorgaans klein maar consistent zijn. Cardinal Health heeft winst behaald in acht van de afgelopen 10 kwartalen, maar normaal gesproken was dit minder dan 1% van de omzet. Voor dividendbeleggers is het echter belangrijk om rekening te houden met de vrije kasstroom, en buiten het eerste kwartaal heeft deze onderneming in de gezondheidszorg geen problemen gehad om een ​​positieve vrije kasstroom te genereren. In het meest recente kwartaal genereerde het bedrijf 620 miljoen dollar aan gratis contant geld – meer dan genoeg om de dividenduitkering van 141 miljoen dollar te dekken.

Contant geld dat uit de lucht valt. BEELDBRON: GETTY IMAGES.
Cardinal Health, een dividend-aristocraat, heeft zijn uitbetalingen jaarlijks meer dan 30 jaar op rij verhoogd; de stijging vorig jaar was 1%, van een driemaandelijkse betaling van 0,4763 dollar tot 0,4811 dollar. Tegen de huidige prijzen levert het 3,9% per jaar op, wat ruim boven het 2% rendement van de gemiddelde S&P 500 voorraad ligt.

AT&T


AT&T (NYSE: T) is een marktleider in telecom, en net als Cardinal Health heeft het zijn dividendbetalingen al meer dan 30 jaar op rij verhoogd. De winst over het eerste kwartaal van het bedrijf, die het woensdag bekendmaakte, bleef achter bij de verwachtingen van analisten en het management trok ook zijn leidraad voor het jaar in, in het licht van de COVID-19-pandemie. Maar het zou nog steeds een goed jaar kunnen zijn voor telecomgigant: de lancering van HBO Max – die op 27 mei staat gepland – en de uitrol van 5G draadloze netwerken zou de omzet merkbaar kunnen verhogen.

Hoewel het management toegaf dat ze weinig zicht hadden op wat er dit jaar gaat gebeuren, waren ze ervan overtuigd dat de dividendbetaling veilig moest blijven.

Bij de winstoproep van AT&T leek CEO Randall L. Stephenson niet al te bezorgd over de uitbetalingen van het bedrijf:

We blijven ons inzetten voor ons dividend. We eindigden vorig jaar zelfs met ons dividend als percentage van de vrije kasstroom van iets meer dan 50%, en zelfs met de huidige economische crisis verwachten we dat de uitbetalingsratio in 2020 in de jaren 60 zal zijn en we mikken op de lage -einde van dat bereik, wat voor ons een zeer comfortabel niveau is.

Het bedrijf verhoogde eerder dit jaar zijn driemaandelijkse dividendbetalingen van $ 0,51 naar $ 0,52, voor een bescheiden stijging van 2%. Bij de huidige beurskoers ligt het jaarrendement rond de 7%. En met de aandelen niet ver van het dieptepunt van 52 weken van iets meer dan $ 26, zou het een koopje kunnen zijn.

Met een P / E-ratio van rond de 15 is dit een ander goed geprijsd aandeel dat een sterk rendement op de investering zou kunnen opleveren zodra de zaken zich normaliseren in de economie. En gezien het hoge dividendrendement, zijn er voor investeerders genoeg redenen om af te wachten. De aandelen van AT&T zijn tot dusver in 2020 met 24% gedaald.

Bank of America


Bank of America (NYSE: BAC) krijgt tegenwoordig niet veel liefde van investeerders. Met een referentietarief van bijna nul en de vrees voor een langdurige recessie die op financiële aandelen drukt, is het geen verrassing dat deze grote bank tot nu toe met meer dan 37% is gedaald. Voor opportunistische beleggers zou het echter een goed moment kunnen zijn om naar binnen te duiken. Momenteel handelt het tegen een P / E van ongeveer negen en een koers-boek-veelvoud van 0,8, dus het vinkt veel vakjes af voor waarde- georiënteerde investeerders.

Het bedrijf kende een teleurstellend eerste kwartaal, waarin de winst met 45% daalde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat was echter grotendeels te wijten aan het feit dat het bedrijf 3,6 miljard dollar aan reserves voor kredietverliezen opzij heeft gezet ter voorbereiding op de gevolgen van de recessie waarvan de meeste economen het erover eens zijn dat deze al aan de gang is.

Ondanks de komende tegenslag, maakt het bedrijf vandaag geen bezuinigingen op zijn dividend. Het is mogelijk dat er een dividendverlaging zal komen – de bank heeft tijdens de Grote Recessie ook haar uitbetalingen teruggebracht tot een absoluut minimum. Maar toen de economie zich herstelde, deed Bank of America dat ook en het dividend begon in 2014 weer te stijgen. Voor langetermijnbeleggers zou de pandemie van COVID-19 niets moeten veranderen aan het feit dat Bank of America nog steeds een solide aankoop is, aangezien het aandeel zal zich waarschijnlijk herstellen van de economische neergang die de komende twee jaar zal optreden.

De huidige driemaandelijkse dividendbetalingen van $ 0,18 van het bedrijf leveren 3,3% op jaarbasis op.

tot slot

Wat is het beste aandeel dat beleggers vandaag kunnen kopen?
Het meest aantrekkelijke aandeel op deze lijst moet AT&T zijn, met zijn hoge dividendrendement en gediversifieerde activiteiten die nog steeds een sterke groei zouden moeten zien, vooral zolang de richtlijnen voor sociale afstand en thuis blijven bestaan. Telecom is een bedrijfstak die het goed moet blijven doen, ook al daalt het aantal nieuwe abonnees als gevolg van de pandemie.

Alle drie deze aandelen hebben echter het potentieel om terugkerende inkomsten voor beleggers te genereren, en het kunnen uitstekende pijlers zijn om een ​​portefeuille rond te bouwen.