In deze post zal ik je even uitleggen hoe je kan beginnen te investeren/sparen voor je kinderen met Binkbank. D.m.v. investeringen kan je al je kinderen helpen voor later.

Binckbank

BinckBank is een beursgenoteerde Nederlandse online beleggers bank met in 2018 een geadministreerd vermogen van ongeveer 24 miljard euro. Deze heeft zichzelf in de markt gezet als goedkope beleggersbank op het gebied van transactiekosten en service.

Bij Binckbank kan je met Zelf Beleggen kiezen om enkel de beurs producten aan te kopen. Danzij dit heb je toegang tot een brede waaier van aandelen, ETF’s en fondsen

ETF’s

Om uw geld te laten groeien met de tijd en om vooral te beginnen met een klein bedrag raad ik ETF’s aan. Deze zijn ook wel een indextracker genoemd, is een passief beheerd beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt. Het investeringsdoel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex.

ETF zijn heel gespreid over landen, bedrijven en technologieën daardoor neem je al een stuk minder risico’s. Een ander voordeel is dat je kan beginnen met een klein kapitaal en zo verder opbouwen.

Interesante ETF’s

SPDR MSCI World UCITS ETF (SWRD)

De MSCI World Index volgt honderden large-, mid- en small-capaandelen in verschillende sectoren in meer dan 23 ontwikkelde landen, voornamelijk Noord-Amerika en Europa, maar ook enkele in de Stille Oceaan zoals Australië en Japan.Als diversificatie voor jou belangrijk is, kan je niet echt meer spreiden in de ontwikkelde wereld krijgen dan als deze tracker!

IShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF (CEMU)

Voor diversificatie is het belangrijk dat u ook in de rest van de wereld aanwezig bent. MSCI EM is een index voor de opkomende economieën. De tracker heeft eigenlijk een geweldig trackrecord en heeft de afgelopen 30 jaar zeer mooie winsten behaald.

IShares Core S&P500 UCITS ETF (CSPX)

Het fonds streeft ernaar het rendement te volgen van een index die bestaat uit 500 Amerikaanse ondernemingen met een grote marktkapitalisatie. Deze ETF geeft geen dividenden uit maat aan de kant zijn de kosten ook lager.

Tot slot

Sparen voor je kinderen later met ETF’s is heel efficiënt oplossing om ze te helpen. Je zet dan iedere maand een beetje geld op de Zelf beleggen rekening en koopt wanneer mogelijk zo een ETF. Die zullen mettertijd groeien en renderen en uw kinderen helpen.